Nyhed > Human Centric Lighting
> Tidsfunktioner
> Op til 16 lysgrupper

Styr lyset på en fremtidsorienteret og effektiv måde. ESY!

Med Dali-2 ind i fremtiden

Enhver, der ønsker at styre lyset intelligent på kontorer, i uddannelses- og sundhedsinstitutioner, undgår ikke den internationale DALI-branchestandard. Med den individuelle adressering og styring af armaturer og armaturgrupper giver den uovertruffen fleksibilitet. Samtidig forenkler den planlægning og installation sammenlignet med konventionelle belysningsanlæg og gør det muligt at ændre konfigurationen med software uden nogen hardwaretilpasning.

Interoperabilitet på tværs af producenter

Den videre udvikling henimod DALI-2 sikrer nu også interoperabilitet mellem enheder fra forskellige producenter og muliggør således en kombination af de til enhver tid bedste enheder. Førstevalg til styringen: DALI-2-tilstedeværelsessensorer fra ESYLUX. De øger livskvaliteten og energieffektiviteten på enhver arbejdsplads, tilbyder det størst mulige udvalg af funktioner i en meget kompakt form – og en enkel konfiguration via ESY-app!

Fordele ved DALI-2

 • Internationalt godkendt, åben branchestandard
 • Interoperabilitet på tværs af producenter
 • Individuel adressering og styring:
 • Omkonfiguration via software uden hardwaretilpasning
 • Tovejskommunikation med status-feedback
   
 • Robust buskommunikation med kollisionsregistrering
 • Kan anvendes som undersystem (f.eks. med KNX)
 • Optimal dæmpningsfunktion af LED-belysning
 • Installation med reduceret materiale- og arbejdsindsats

ESYLUX-løsningerne til DALI-2 og DALI

Intelligent og effektiv

 1. Optimale lysforhold med maksimal energieffektivitet takket være SymbiLogic-teknologi eller konstantlysregulering
 2. Styring af op til 16 grupper i flere rum ad gangen med utallige konfigurationsmuligheder
 3. Enkel manuel overstyring med afbryderindgange
 4. Energieffektiv tænd/sluk-funktion takket være ekstra kontaktudgang
 5. Styring efter ugedag og klokkeslæt (f.eks. orienteringslys, natdrift)
 6. Kontaktstyrede specialfunktioner (f.eks. centrale funktioner, alarmfunktioner)

Styring i flere rum ad gangen

APC-tilstedeværelsessensorer med integreret styreenhed

APC-tilstedeværelsessensorerne (APC: Application Controller) er det intelligente koblingspunkt for DALI-2-løsningerne fra ESYLUX: De kombinerer styreenhed, busspændingsforsyning, multisensorer og afbryderindgange og muliggør selvstændig styring af op til 16 grupper uden et komplekst bygningsautomatiseringssystem.

De forenkler desuden planlægning og installation ved at samle komponenterne i blot et enkelt hus. Flere udvidelsesfaser giver mange funktioner for større komfort og energieffektivitet.

Kompakt ydeevne

 • Integreret DALI-styreenhed og DALI-busspændingsforsyning (250 mA)
 • Passive infrarøde sensorer til registrering af tilstedeværelse og lyssensorer
 • Integreret koblingsudgang til HVAC eller ekstra belysning (16 A relæ, potentialfri)
 • Hurtig montering i nedsænkede lofter uden ekstra tilbehør med standardbor (Ø 68 mm)
 • Registreringsrækkevidder på Ø 8, 24 og 32 m
 • Tovejskommunikation via integreret Bluetooth-modul
 • 4 indgange til konventionelle fjedertryk (potentialudlignet): Eksisterende 230 V tryk kan anvendes direkte, intet behov for DALI-2-tryk!

BMS-tilstedeværelsessensorer som inputenheder

BMS-tilstedeværelsessensorer (BMS: Building Management System) fuldender APC-tilstedeværelsessensoren (APC: Application Controller) i et anlæg, fordi den kun registrerer tilstedeværelse i sin egen rumzone og måler lysstyrken.

Ved hjælp af integrerede tilstedeværelses- og lyssensorer og ekstra afbryderindgange giver BMS-tilstedeværelsessensorerne (BMS: Building Management System) de nødvendige oplysninger fra alle andre områder – og skaber dermed grundlaget for den individuelle styring af alle 16 grupper. Designvarianterne fra COMPACT-, FLAT- og COMPACT MINI-serierne indeholder således løsninger til forskellige æstetiske behov.

Flere funktioner for hver zone

APC-tilstedeværelsessensorer har desuden en lang række innovative styringsfunktioner. For eksempel alarmfunktioner, centrale funktioner og en energieffektiv Power cut-off til DALI-drivere.

Uanset om det er adaptiv funktion, orienteringslys, tidsstyret natdrift: I alle områder af bygningen drager brugerne fordel af en individuel lysstyring. APC-tilstedeværelsessensorerne (APC: Application Controller) muliggør sammen med BMS-tilstedeværelsessensorerne (BMS: Building Management System) opbygningen af intelligente lysgrupper i alle sektioner – og gennem deres mange forskellige funktioner en behovsorienteret belysning i hvert rum.

I planlægningseksemplet styrer APC-tilstedeværelsessensoren 13 grupper i et bygningsafsnit (mulighed for op til 16 grupper).

Highlight-funktion: Fleksibelt gruppeskift

Nem tilpasning til skiftende brug af rum

Moderne rumkoncepter giver ofte mulighed for skiftende brug af visse områder, afhængigt af forskellige anvendelsessituationer. De decentralt styrede DALI-2-løsninger fra ESYLUX kan konfigureres optimalt til dette formål.
Armaturerne i et område tildeles samtidigt flere grupper. Afhængigt af situationen aktiverer en af op til tre afbrydere – tilsluttet en APC- eller BMS-tilstedeværelsessensors afbryderindgange – et andet gruppescenarie. Udløseren kan være aktivering af et fjedertryk eller åbning og lukning af en skillevæg. En fordel i forhold til DALI-scener: Lysreguleringen stoppes ikke derved, men fortsætter blot med at køre energieffektivt!

Scenarie 1 for gruppeskift:
Foldedør lukket.

I scenarie 1 deler en lukket foldedør et rum i to halvdele. Armaturerne i hver af de to rumhalvdele er tildelt en anden gruppe. Tilstedeværelsessensorerne realiserer en individuel lysregulering i begge grupper.

Scenarie 2 for gruppeskift:
Foldedør åben

Alle armaturer og tilstedeværelsessensorer i rummet er desuden tildelt gruppe 3, som stadig er inaktiv i scenarie 1. Åbning af foldedøren aktiveres via afbryderindgangen på tilstedeværelsessensoren i gruppe 3 og deaktiverer samtidig de tidligere grupper 1 og 2. Resultatet: Derved opnås en ensartet og således harmonisk lysregulering i hele rummet.

Smart input på alle niveauer

Centralt styrede bygningsstyringssystemer drager også fordel af BMS-tilstedeværelsessensorernes kvalitetssensorer. Og af deres elegante designvarianter!

Store, moderne kontorbygninger er ofte afhængige af centralt styrede bygningsstyringssystemer. BMS-tilstedeværelsessensorer (BMS: Building Management System) fra ESYLUX er også det første valg med deres kvalitetssensorer afprøvet i praksis og forsyner på pålidelig vis styreenheden med alle vigtige oplysninger. Æstetisk krævende indretninger kan desuden drage fordel af varianterne i FLAT- og COMPACT MINI-serierne.

Oversigt over BMS-tilstedeværelsessensorer

 • Nem integration som inputenheder i bygningsstyringssystemer fra tredjepartsproducenter som Beckhoff, Wago eller Helvar (Router 950)
 • Integrerede tilstedeværelses- og lyssensorer
 • Kompakt, fladt eller specielt lille design i serien
 • Potentialfri indgange til konventionelle fjedertryk (2 x COMPACT, 1 x FLAT)
 • Registreringsrækkevidder på Ø 8 m (FLAT, COMPACT MINI) eller på Ø 8, 24 og 32 m (COMPACT)

Ganske enkelt DALI: Broadcast

Som enkeltrumsløsninger tilbyder ESYLUX alternativt tilstedeværelsessensorer med broadcast-tilstand. For nem introduktion til DALI uden adressering.

Ved den energieffektive modernisering af eksisterende bygninger arbejder projektlederne sig undertiden frem rum for rum. ESYLUX-løsninger med DALI-broadcast omfatter de relevante sensorer til dette formål.

De kræver ingen adressering, kan tages i brug med det samme med fabriksindstillingerne – og tilbyder med DUO-DALI-tilstedeværelsessensorerne i COMPACT-serien løsninger med to lyskanaler og energieffektivt offset.

Eksempel på anvendelse i et klasseværelse

Et offset mellem de to lyskanaler sikrer optimale lysforhold og forbedrer energieffektiviteten ved konstantlysregulering af armaturer i nærheden af og langt fra vinduerne.

Nedadgående kompatibilitet DALI-2 til DALI

På grund af nedadgående kompatibilitet kan DALI-2-styringer også genkende og fortolke DALI-kommandoer. Derfor kan ESYLUX DALI-broadcast-sensorer også anvendes i belysningsanlæg med DALI-2-armaturer og -styringer. DALI-2-styringer kan uden problemer fortolke og udføre sensorernes DALI-kommandoerne.

Tilstedeværelsessensor med 2 broadcast-kanaler

 • Tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering
 • Styring af to rækker armaturer med offset
 • Integreret busspændingsforsyning til op til 25 styringer pr. lyskanal
 • Orienteringslys
 • Op til to ekstra koblingskanaler med DALI-relæ som tilbehør
 • To afbryderindgange til manuel styring
 • Midlertidig overstyring via fjernbetjening
 • Driftsklar med det samme med fabriksprogram
 • Lavt eget strømforbrug

Tilstedeværelsessensor med 1 broadcast-kanal

 • Tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering
 • Op til to ekstra koblingskanaler med DALI-relæ som tilbehør
 • Afbryderindgang til manuel styring
 • Midlertidig overstyring via fjernbetjening
 • Orienteringslys
 • Driftsklar med det samme med fabriksprogram
 • Busspændingsforsyning som tilbehør

Relæ med 2 trykudgange

ESYLUX-relæerne supplerer alle broadcast-tilstedeværelsessensorer med op til to koblingskanaler (skærme, interaktivt panel, stemningsbelysning eller HVAC). Armaturer og relæer fungerer enten i fuldautomatisk eller halvautomatisk drift.

Projektet følger dig altid

ESY-appen giver ikke blot mulighed for nem konfiguration og parameterindstilling af DALI-2-løsninger fra ESYLUX. Installatører og planlæggere har med appen altid deres eget projektbibliotek med sig. De kan bekvemt oprette projekter efter behov på kontoret for senere at overføre konfigurationen til byggepladsen. En projektrapport som PDF-dokument kan f.eks. bruges som kravspecifikation.

ESY-App: Nem at konfigurere, administrere og dokumentere mobilt

 • Nem oprettelse af et projekt med individuel beskrivelse
 • Op til 64 etager med op til 64 rum og op til 64 enheder pr. rum
 • Vælg og parameterindstil produkter med nogle få klik
 • Gem automatisk projektet med alle indstillinger
 • Send og udskriv projektdokumentation som et PDF-dokument

Med ESY-appen har du altid dit projektbibliotek ved hånden! Du kan også oprette projekter bekvemt på kontoret. Konfigurationen kan du derefter blot overføre på byggepladsen.

Når konfigurationerne er udført, kan de hentes frem og tilpasses individuelt.

Projektdokumentationen sammenfattes i en PDF-rapport, som du kan sende og udskrive efter behov.