Human centric 
lighting er ESY

SymbiLogic – ESYLUX-teknologien til 
energieffektiv human centric lighting

Et biologisk effektivt lys simulerer centrale egenskaber og det dynamiske forløb af det naturlige dagslys, hvilket forbedrer livskvaliteten på arbejdspladsen. Med SymbiLogic har ESYLUX udviklet en teknologi, der også implementerer denne moderne form for belysning på en særlig energieffektiv måde ved hjælp af intelligent sensorteknologi.

Kilde: Report ‚Quantified benefits of Human Centric Lighting‘ by ZVEI/LightingEurope/A.T. Kearney, april 2015

Det naturlige dagslys er det ideelle lys. Samspillet mellem solen og den blå himmel og ændringerne i lysstyrke og lysfarve i løbet af en dag har en vidtrækkende og enormt positiv indflydelse på menneskers hormonbalance. Desværre får folk i dag næsten ikke noget dagslys – de opholder sig jo for det meste i lukkede rum.

Belysning for mere vitalitet, koncentration og sundhed

Et biologisk effektivt lys, også kaldet Human Centric Lighting, løser dette problem. Det muliggør et dagslyslignende lys og dets dynamiske processer i interiøret med de samme positive effekter: Som i naturen forbedrer et lyst, køligt hvidt lys vitalitet og velvære i løbet af dagen, og folk kan koncentrere sig bedre og laver færre fejl. Mørkere, varmt hvidt lys som aftensolen, der går ned, får på den anden side folk til at slappe af. Derudover stabiliserer et biologisk effektivt lys dag-og-nat-rytmen – som fører til en bedre og mere afslappet søvn om natten.

Human Centric Lighting muliggør dagslyslignende belysning – et lys, som moderne mennesker ellers måtte klare sig uden indendørs.

SymbiLogic – biologisk effektivt og maks. energieffektivt

Med SymbiLogic-teknologien fra ESYLUX smelter det bedste lys og fordelene ved intelligent styring perfekt sammen. Den sørger for et biologisk effektivt lys, hvis forløb er specielt udviklet til brug i kontorrum: Om formiddagen giver den tiltagende lysstyrkeværdi med tiltagende blå lysbølger i lyset en opfriskende effekt. Ved middagstid sænkes begge værdier kort, og stiger derefter kraftigt igen – det modvirker den typiske eftermiddagstræthed. SymbiLogic hjælper dermed folk til at klare vanskelige faser, holde fokus og holde deres performancekurve oppe. Om aftenen indstiller SymbiLogic automatisk lyset til at blive mørkere og varmt hvidt, for gradvist at indstille den menneskelige organisme til den forestående nat. Med sin innovative kontrol sikrer SymbiLogic en mere afslappet søvn og fremmer den vigtige regenerering. Ideel til ny friskhed og langvarig sundhed.

Men SymbiLogic fra ESYLUX er ikke kun alsidig, den er også unikt energieffektiv. Afgørende faktorer er brugen af en tilstedeværelsessensor og intelligent lysstyring – som med PRANA+ kontorstanderlampen og lyssystemerne i CELINE og NOVA Quadro-Sets: Belysningen skiftes afhængigt af tilstedeværelse og dagslys og opnår en maksimal grad af innovation ved brug af dagslys i de biodynamiske lysstyrkeprofiler. Fordi den såkaldte adaptive konstantlysregulering af SymbiLogic overfører et gennemprøvet teknologisk princip til den mest moderne form for indendørs belysning. Og hjælper automatisk med at spare meget energi.

Det biologisk effektive lys i SymbiLogic-løsningerne forbedrer livskvaliteten på en bæredygtig måde. Det gavner hver eneste medarbejder – og hele firmaet. Fordi motivation og jobtilfredshed øges, og præstationen øges mærkbart. Samtidig kan Human Centric Lighting forhindre sygdomsrelateret fravær og endda bidrage til at reducere risikoen for ulykker. 

 

Til Rom med et tryk på en knap

Et andet særligt træk ved SymbiLogic-teknologien har en geofysisk baggrund: Solens naturlige lys ændrer sig ikke kun dynamisk i løbet af dagen, det varierer i farve og lysstyrke forskellige steder i denne verden, også på forskellig måde – andre breddegrader, andet lys. SymbiLogic, med sine lysforløb, kan reproducere disse specielle lysforhold og er baseret på flere verdensmetropoler på forskellige breddegrader. Hvor rejsen går til, bestemmer du: Til 5th Avenue, i Stockholms skærgård eller måske til en cappuccino i solrige Italien?

Kontakt Sidebar dk

Kontakt Sidebar

KONTAKT

* Obligatoriske felter