Aktuelles Land wechseln?

Behovsstyret
automatisering er ESY

Mere livskvalitet, økonomi og bæredygtig energieffektivitet

Kun energi, når der er brug for den: Princippet i behovsstyret bygningsautomatisering er lige så enkelt, som det lyder. Det centrale element består af intelligente sensorer. De er intelligente, idet de registrerer ændringer i omgivelserne og derefter automatisk styrer rumteknikken. Derved forbedres energieffektiviteten, og der skabes en optimal rumatmosfære samt høj automateringskomfort. På den måde får den folk til at arbejde bedre, forbedrer økonomien – og sparer på de naturlige ressourcer. 

Mere livskvalitet

De intelligente sensorer sætter mennesket i centrum og skaber:

 • De bedste lysforhold takket være styring af belysningen
 • Optimal rumluft ved at styre ventilation, klimaanlæg og varme
 • Høj automatiseringskomfort, som får folk til at arbejde uden forstyrrelser

Alt energieffektivt implementeret med tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering.

Maksimal driftsøkonomi

Automatisering fra ESYLUX rummer et enormt besparelsespotentiale takket være den behovsorienterede tænd- og sluk-funktion og en energieffektiv optimering i drift. Ekstra fordel:

 • Optimal udnyttelse af LED-belysningens lange levetid
 • Nem, økonomisk opsætning
 • Fremragende pris/ydelse-forhold

Bæredygtig energieffektivitet

 • Energieffektivitet reducerer globale CO2-emissioner og bremser klimaforandringerne
 • En behovsorienteret belysning reducerer desuden miljøproblemet i natlig lysforurening

Lysstyring til ethvert anvendelsesformål

Uanset om det er kontorer, uddannelsesinstitutioner eller sundhedsinstitutioner: Forskellige anvendelsesformål kræver forskellige koncepter og en individuel styring afhængigt af situationen eller tiden. ESYLUX leverer i den forbindelse standardvenlige løsninger og en intelligent funktionalitet.

Styring i flere rum ad gangen

APC-tilstedeværelsessensor til DALI-2 fra COMPACT-serien kontrollerer op til 16 lysgrupper via en integreret styreenhed og busspændingsforsyning. Overordnet, decentralt og helt uden kontaktskabskomponenter eller bygningsstyringssystem. Dermed har du for eksempel mulighed for en fleksibel omstilling af grupper uden at afbryde automatiseringen.

... eller det kan indstilles fra rum til rum

Lyssystemer med ESYLUX Light Control ELC er et alternativ med mange funktioner til ruminddelt styring. Installation, gruppering, skalering, netværkstilknytning med enkel plug-and-play.

Nem manuel overstyring

Med integreret afbryderindgang kan automatiseringen til enhver tid overstyres – også for DALI, typisk via en konventionel 230 V stikkontakt. En specialudgave til intuitiv omskiftning, dæmpning, ændring af lysets farve og hentning af scener: Knap til ELC-lyssystemer.

Lysregulering med forskydning

Forskydning mellem lysgrupper som f.eks. DUO-DALI-tilstedeværelsessensorer i COMPACT-serien forbedrer tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering. På den måde tilpasser belysningen sig endnu mere energieffektivt til dagslyset – især i rum, hvor der kun er vinduer i den ene side.

Tidsfunktioner

Dato, ugedag eller klokkeslæt: I mange tilfælde forbedrer tidsfunktionerne yderligere komfort og energieffektivitet. Med sine urtidsafhængige driftstilstande udgør den udendørs bevægelsessensor fra DEFENSOR et passende eksempel – og den har således tre enheder i én:

 • Bevægelsessensor
 • Skumringsrelæer
 • Tænd-sluk-ur

Spar energi over hele linjen

Hvis man ønsker at opnå en optimal rumatmosfære og en maksimal energibesparelse, skal man ud over belysningen kunne styre yderligere enheder efter behov. ESYLUX udvikler derfor også tilstedeværelsessensorer med HVAC-koblingsudgang og specielle udførelser til energieffektiv optimering af rumluften:

Multisensorer for optimal rumluft

Styr ikke kun belysningen efter behov, men også klimaanlæg, ventilation og varme: ATMO-tilstedeværelsessensor til KNX samler flere multisensorer i kun én enhed og reducerer dermed samtidig planlægnings- og installationsarbejdet.

Stilfuldt design

En løsning passer kun optimalt til anvendelsesformålet, når også det visuelle er i orden. ESYLUX præsenterer derfor forskellige konstruktioner til enhver smag. Det rigtige valg til æstetisk krævende indendørs arkitektur: Tilstedeværelses- og bevægelsessensorer i den elegante FLAT-serie eller den særligt lille Compact MINI-serie.

Let at installere og konfigurere

At arbejde i vores moderne verden er indviklet nok i forvejen. Produkter og løsninger fra ESYLUX kan heldigvis nemt installeres, parameterindstilles og konfigureres. Selv vores lyssystemer og DALI-2-anlæg er med fabriksindstillinger klar til brug med det samme!

Enhåndsstiksokkel

Er allerede en ESYLUX-standard: Med enhåndsstiksoklen kan sensorer eller lamper nemt ledningsføres, uden at hele enheden skal holdes i hånden. Sensor- eller lampehoved låses først fast til sidst – som ved bevægelsessensorerne i MD-serien!

Plug-and-play

ESYLUX-løsninger med enkel plug-and-play-installation som sensorerne med WAGO-WINSTA-tilslutning er en stor hjælp i perioder med mangel på faguddannet personale. Med lyssystemer med ESYLUX Light Control kan du endda gruppere, skalere og forbinde alt efter stikforbindelse!

ESY-App

Brug potentiometer, fjernbetjening eller ESY-App:  Afhængigt af udførelsen kan vores enheder og anlæg altid nemt parameterindstilles og konfigureres. ESY-appen giver dig desuden mulighed for mobil projektadministration og dokumentation!

Synergi mellem automatisering og lys

Målet med en hvilken som helst ESYLUX-løsning er den intelligente synergi mellem automatisering og lys. Det perfekte resultat for eksempel ved lamper med direkte integrerede sensorer. Til nem installation og den ideelle sammensmeltning af moderne LED-teknologi med behovsorienterede kvalitetssensorer.

More