Nutidens menneske, der konfronteres med et højt tempo i det moderne samfund og daglige, nye informationsstrømme, kan og vil ikke klare alt selv. Vi hjælper mennesket, idet vi sætter dets ønsker og behov i centrum for vores teknologi. Vores intelligente sensorer registrerer straks, når ændringer i miljøet kræver en reaktion, og derefter styrer de automatisk rumteknologien. På den måde skaber de en atmosfære, der får folk til at leve og arbejde bedre, så de bliver lykkeligere og mere produktive. Samtidig lægger sensorteknologien særlig vægt på en særlig energieffektiv drift – og bevarer dermed naturressourcerne.
Vores intelligente sensorer fungerer som en fortaler for mennesket. Med deres fine sanser ved de præcis, hvad mennesket har brug for, og sikrer en høj automatiseringskomfort. Mennesket kan således bekymre sig om de ting, der er virkeligt vigtige, og kan samtidig spare penge.
Grafik: Energibesparelsespotentialet for behovsstyret bygningsautomatisering (min. /maks.); kilde: Zentralverband Elektrotechnik- und Elektroindustrie e.V. (ZVEI)/ Biberach-universitet
Besparelsespotentialet i behovsdrevet, sensorbaseret bygningsautomatisering adskiller sig afhængigt af industri og den nuværende udnyttelse af rummet – men generelt er det enormt. Hvis der også anvendes moderne, energieffektive slutenheder, som f.eks. økonomiske ESYLUX LED-armaturer, er de potentielle besparelser endnu højere. Apropos LED: Kun med tilstedeværelsesafhængig styring kan deres forventede levetid og dermed investeringen i en moderne belysningsløsning udnyttes maksimalt !
Kravsituationen for vores teknologi er ofte kompleks, ikke mindst på grund af folks individuelle behov og ønsker. På trods af eller måske på grund af denne kompleksitet lægger vi særlig vægt på at sikre, at vores løsninger forbliver enkle at gennemføre – det er trods alt kun sådan, vi kan hjælpe. Derudover er automatisering aldrig et must for os, men altid kun en mulighed. Og for at ingen føler sig umyndiggjort, tillader vores løsninger derfor let manuel overstyring med trykknap, fjernbetjening eller andre brugervenlige koncepter.
Også trådløse netværk har længe været en integreret del af hverdagen, ikke mindst på grund af den høje og effektive brugervenlighed. ESY-App gør det nemt at styre og konfigurere kontorstanderlampen PRANA+ via Wi-Fi og, hvis de er udstyret dermed, lyssystemerne CELINE og NOVA Quadro-Set via Bluetooth. Således kan brugeren nemt justere lyset til sine individuelle behov med en smartphone eller tablet – og om nødvendigt genkalde lysopsætninger eller ændre indstillingerne for SymbiLogic!
Nemmere bliver det ikke: Hvis det ønskes, kan CELINE og NOVA Quadro-Sets lyssystemer også betjenes via en 230 V kontakt. Uanset om du skifter eller dæmper, om du vil ændre lysfarve eller genkalde lysopsætninger – så er et tryk på en kontakt nok. Dette er også en reel fordel for hurtig modernisering, fordi allerede installerede kontakter kan bruges uden problemer!
A-kontakt
Kort tryk: Belysningen til-/frakobles. Langt tryk: Op- eller neddæmpning.
B-kontakt
Kort tryk: Hent individuelle lysopsætninger. Langt tryk: Ændring af lysfarven.
Udånding og for lidt ilt i rummet gør dig træt, reducerer din evne til at koncentrere dig og påvirker dit humør. Derudover påvirker en ringe luftkvalitet sundheden. Med et intelligent, sensorbaseret styresystem fra ESYLUX kan luften automatisk forbedres ved hjælp af et klimaanlæg og ventilationssystem – samtidig med at energiforbruget reduceres til et minimum. En enkel løsning til tilstedeværelsesafhængig til- og frakobling af ventilationen leveres af DALI-switchen, der styres af ESYLUX DALI-tilstedeværelsessensoren eller belysningssystemerne i CELINE og NOVA Quadro-Sets. Den ultimative automatiseringsløsning til et sundt indeklima er dog ATMO tilstedeværelsessensoren.
Med dens enestående multisensorstyring sørger ATMO KNX-tilstedeværelsessensoren ikke kun for optimal lysstyrke, men også for et sundt, produktivt og behageligt klima i lokalet: På det højeste niveau registrerer den ændringer i belysningssituationen, temperaturen, luftfugtigheden og luftkvaliteten og kontrollerer de tilsvarende slutenheder inden for KNX-systemet baseret på dens målinger. Derudover understøtter en akustisk sensor PIR-sensorteknologien i sensoren ved tilstedeværelsesdetektering i særligt vanskelige tilfælde. I alt seks sensorer, der er samlet i blot én enhed, gør brugen af flere individuelle løsninger overflødig og beviser således, hvor enkelt komplekse krav kan imødekommes med intelligent teknologi.
PD ATMO's luftkvalitetssensorteknologi registrerer VOC’er (Volatile Organic Compounds), såkaldte flygtige organiske forbindelser. Disse kan være antropogene emissioner, f.eks. fra plast- og byggematerialer, møbler, tæpper og rengøringsmidler eller biogene udåndinger fra mennesker og mad – et dagligdags fænomen, især i lukkede lokaler. Problemet: I for høj koncentration påvirker disse blandede gasser humøret, forårsager øjenirritation, hovedpine, træthed eller svimmelhed og reducerer ydeevnen. De er derfor den vigtigste grund til at lufte ud i en bygning. Når der er mennesker i et rum, stiger andelen af CO2 i luften sammen med VOC'erne. Hvis PD-ATMO nu aktiverer ventilationen, når en bestemt VOC-værdi overskrides, fjerner den automatisk CO2 også – en klassisk dødvægtseffekt!
Livskvalitet og energieffektivitet er altid to sider af samme sag i vores intelligente automatiserings- og belysningsløsninger – og det er også tilfældet med PD ATMO. Den optimerer ikke kun rumbelysningen og indeklimaet for at forbedre brugernes trivsel. Da den kun aktiverer klimaanlægget og ventilationssystemet, når luftkvaliteten faktisk kræver det, bruger den kun energi, når det virkelig er nødvendigt. Og selv under drift holder den altid forbruget lavt: Det gør den ved at sikre, at systemet kun arbejder med den intensitet, der er nødvendig for optimering af luftkvaliteten på det pågældende tidspunkt!
Enhver, der udvikler intelligente automatiseringsløsninger, skal overholde mange krav ved udformningen af dem. Disse afhænger ofte af brugsstedet. Nogle gange kræves et særligt elegant eller ubemærket design, nogle gange er det fleksible monteringsmuligheder. En ting tæller dog altid og har altid højeste prioritet for os: En enkel og nem installation, der gør vores løsninger ideelle til hurtig opgradering af kontorbygninger, uddannelsesfaciliteter og sundhedsfaciliteter.
I eksklusive lounges, prestigefyldte bestyrelsesrum eller elegante designerkontorer kræver det stilfulde interiørdesign et lige så attraktivt udseende, når det kommer til teknikken i rummet. Tilstedeværelses- og bevægelsessensorerne i FLAT-serien løser dette krav med stilfuld elegance. Deres flade design sikrer et særdeles diskret udseende, og deres forskellige varianter giver et passende udvalg til enhver smag. FLAT-sensorer kombinerer energieffektivitet og livskvalitet med et godt udseende på væggen eller loftet – og med en glasoverflade, hvis det er nødvendigt!
Hvor der lægges særlig vægt på ikke at forstyrre æstetikken i et rum med tekniske elementer, er vores minisensorer et ideelt alternativ til FLAT-sensorerne. Takket være deres meget små kabinetter med meget lav monteringshøjde forbliver de diskret i baggrunden – og bibeholder takket være deres kvalitetssensorstyring alligevel alt oplyst og synligt. Også installationen er formfuldendt: Med klemring eller klemfjeder i hulrum, alternativt med enkel og hurtig fastgørelse i standardkontakter.
Fremspring, garager, passager, facader – i udendørsområdet kræves den størst mulige fleksibilitet i produktdesignet på grund af de mange anvendelsesområder. Bevægelsessensoren i RC-serien ser derfor ikke kun godt ud: Sensorhovedet og stikkontakten forbindes med et drejeled, der bogstaveligt talt ændrer vægsensoren til en intelligent løsning til loftet i en håndevending. Fungerer montering på indvendige eller udvendige hjørner ikke med stikkontakten? Ikke noget problem: Derfor findes der en specialsokkel som tilbehør!
Ikke-boligbyggerier er ofte store konstruktioner med mange forskellige områder, hvor vores sortiment tilbyder mange intelligente løsninger. Men dem, der ønsker at forbedre livskvaliteten i bygninger, bør først og fremmest bruge deres kompetence der, hvor mennesker opholder sig længst og hyppigst. Derfor står den holistiske automatisering af det enkelte rum i centrum for vores arbejde.
Til dette formål udvikler vi løsninger, der indarbejder de forskellige systemer i rummet så omfattende som muligt. For eksempel den prisbelønnede PD-C360i/24 DUODIMplus fra Compact-serien, som kan styre to lyskanaler uafhængigt af hinanden – men som også har en separat omskifterudgang til HVAC-styringen. Eller den ligeledes prisvindende PD ATMO med sit ideelle multisensorsystem til multisystemautomatisering via KNX. Og det er blot et meget lille modul ...
DALI-switchen. Så lille, så ubemærket og alligevel med en så vigtig funktion. Den skjules usynligt i væggen og er en fleksibel forbindelse mellem systemerne og samtidig en simpel og intelligent grænseflade mellem automatisering og belysning. Med den kan konventionelle slutenheder som ventilation integreres i et DALI-belysningssystem, der styres af ESYLUX-tilstedeværelsessensorer og derefter tilkobles tilstedeværelsesafhængigt. Den kan også nemt integreres i de digitalt styrede lyssystemer i CELINE og NOVA Quadro-Sets.
Digitale bussystemer og netværk spiller en vigtig rolle i vores tilgang på tværs af systemer. Vi tilbyder forprogrammerede DALI-løsninger til nem idriftsættelse, en omfattende portefølje til sensorbaseret KNX-styring og en KNX-DALI-gateway, hvor vores DALI-armaturer nemt kan integreres i den overordnede KNX-bygningsautomatisering. Men det er faktisk endnu nemmere: De intelligente belysningssystemer i CELINE og NOVA Quadro-Sets har et indbygget KNX-modul som ekstraudstyr til problemfri integration i KNX-bygningsautomatisering, helt uden gateway! De er straks klar til drift takket være deres plug-and-play-installation – og kan bekvemt styres og læses fra en central placering.
LED'er er perfekte til den behovsbaserede, elektroniske styring og er hvad angår energieffektivitet og levetid uden konkurrence. Imidlertid udgør de høje indkoblingsstrømme i et LED-armatur en særlig udfordring og vil påvirke den forventede levetid for en automatiseringsløsning – hvis der ikke var intelligente løsninger på problemet.
ESYLUX beskytter relæet for tilstedeværelses- og bevægelsessensorerne mod høje indkoblingsstrømme med to forskellige begreber: Den klassiske metode er at udstyre relæet med en wolfram-kontakt. Den afskærer ikke kun indgangsstrømmen, men begrænser den samtidig. Indkoblingsstrømme udgør dermed ikke længere en risiko. En mere moderne og særdeles effektiv metode er nulgennemgangskobling (se figur ovenfor). Som navnet og billedet allerede viser, beregnes sinuskurvens nulgennemgang for vekselstrømsspændingen – for på dette tidspunkt er indkoblingsstrømmen under tilkoblingen minimal!