Menova

Intelligent lys til rent vasketøj i Kilemoen

Virksomheden Menova i den norske by Hønefoss hjælper folk med at finde et job og tager sig især af dem, der har vanskeligt ved at komme i arbejde. Som arbejdsgiver bidrager Menova til dette med sine egne arbejdspladser. For eksempel gennem en monteringsafdeling, en frugtleveringstjeneste og et moderne industrivaskeri med omkring 30 ansatte i Kilemoens industriområde, hvis kvalitetsovervågning, energistyring og miljøvenlighed regelmæssigt certificeres.

Da lokalerne i Kilemoen blev renoveret, blev beslutningen truffet om at bruge energieffektiv ESYLUX-teknologi. I vaskeriområderne styrer COMPACT-tilstedeværelsessensorer LED-lamper til vådrum fra OLIVIA-serien; på de enkelte kontorer lyser ISABELLE-pendellamper og CELINE-loftslamper, som er styret af BASIC-tilstedeværelsessensorer; i omklædningsområder er STELLA-loftslamper og COMPACT-bevægelsessensorer installeret. Lyssystemer med ESYLUX Light Control giver flimmerfrit arbejdslys og tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering i mødelokaler, flerpersonskontorer, indgangsområder og i kantinen.

  • Vasketøjsområde: fugtige rumlys-serier OLIVIA, tilstedeværelsesdetektorer serie COMPACT
  • Individuelle kontorer: pendellampeserie ISABELLE, loftslamper serie CELINE, tilstedeværelsesdetektorer serie BASIC
  • Skiftende område: loftlamper serie STELLA, bevægelsesdetektorserie COMPACT
  • Mødelokaler, kontorer med flere personer, indgangspartier og kantine: ELC-lyssystem med indbyggede loftslamper fra CELINE-serien