Aktuelles Land wechseln?

Grillska Gymnasiet

Madlavning i det bedste lys

Grillska Gymnasiet i Stockholms Kungsholmen-distrikt er ikke et almindeligt gymnasium: Her undervises fremtidens svenske kokke! Omkring 600 elever kan vælge mellem forberedende forløb til universiteter eller til at komme i lære eller job og kan drage fordel af et supplerende omfattende sportsprogram. Derudover laver de regelmæssigt mad til og tager imod gæster i skolens egen restaurant.

For at opfylde skolens krav om maksimal energieffektivitet har skoleledelsen valgt automatiserings- og belysningsløsninger fra ESYLUX: I køkkenet sørger belysningssystemer med ESYLUX Light Control og IP54-beskyttede CELINE-lamper med tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering for den bedste arbejdsbelysning. I klasselokalerne er der også installeret ventilation og tavlebelysning i belysningssystemerne med DALI-aktuatorer, og de tænder og slukker fuld- eller halvautomatisk. I gange, opholdsområder og trappeopgange styrer DUO DALI-tilstedeværelsessensorer ELSA-2-downlights.

  • Køkkenområder: ELC-belysningssystemer med loftslamper i CELINE-serien (IP54)
  • Klasseværelser og kontorer: ELC-belysningssystemer med loftslamper i CELINE-serien, tavlebelysning i BOARDLIGHT-serien, DALI-aktuatorer til integration af ventilation og tavlebelysning, ELC-kontakt til manuel overstyring
  • Gange, opholdsområder og trappeopgange: Downlights i ELSA-2-serien, DUO DALI-tilstedeværelsessensor i COMPACT-serien