Aktuelles Land wechseln?

Europa-Park-Stadion Freiburg

Sportsarenaen tager energieffektivitet til et nyt niveau

Opfylder de nyeste krav til funktionalitet, stadionoplevelse og underholdning, samtidig med at det bidrager til at skabe en følelse af identitet:  Som hjemmebane for fodboldklubben SC Freiburghar Europa-Park-Stadion plads til 34.700 fans, stejle stande og moderne arkitektur. Helt fra første fase af opførelsen blev det også besluttet, at stadionet skulle bruge naturressourcerne sparsomt og på en sådan måde, at at det ikke var til skade for klimaet. Hovedbygningen og underjordsvarmesystemerne opvarmes ved hjælp af spildprocesvarme fra et nærliggende industriområde, mens det største fotovoltaiske system, som findes på et stadiontag i hele verden, befinder sig blot et par etager ovenfor.

Et andet vigtigt bidrag til at reducere energiforbruget er et tilstedeværelses- og dagslysafhængigt lysstyringssystem, der bruger smarte KOMPAKTE tilstedeværelsessensorer fra ESYLUX. Disse detektorer bruges forskellige steder rundt omkring på stadionet, f.eks. i trappeopgange, korridorer, sanitære områder og opbevaringsfaciliteter til groundsmænd. På grund af deres automatiske omkoblingscyklusser er disse sensorer mere pålidelige end en manuel belysningsløsning, og de udnytter desuden LED-lyskildernes lange levetid fuldt ud. For at inkoporere yderligere områder blev det besluttet at anvende versioner med en ekstra HVAC-styreudgang på toilettet til at styre ventilationssystemet.

  • Korridorer, trappeopgange, sanitære områder, opbevaringsområder og blæserområder: KOMPAKT serie af tilstedeværelsessensorer
  • Områder, der kræver et udvidet registreringsfelt: KOMPAKT serie af slave-tilstedeværelsessensorer
  • Sanitære områder i hovedbygningen: KOMPAKTE tilstedeværelsessensorer med ekstra HVAC-styreudgang